torsdag den 5. marts 2015

Farverne...

Farverne...

 

Da den unge var færdig med at tegne den sidste mørkeblå graffiti streg på muren, tænkte han ved sig selv, "Er det virkelig muligt at kommunikere, mennesker imellem, kun ved brug af farver"? Hvad nu hvis vi alle klædte os i rødt tøj, ville det så betyde at vi var til fare for hinanden, eller ville det betyde at vi skulle male byen rød, eller at vi var inkarnerede VB tilhængere og mødet op på Vejle Stadion hver anden søndag...??

Hvad nu hvis vi alle tog en sort hue over hovedet, betyder det så at vi var på vej til at blive radikaliserede, begå bankrøveri eller klar til at kæmpe i gaderne for en livsvigtig sag.

Lilla, lyserød, gul og grøn, flowerpower, kærlighed, frihed, livsglæde, energi, varme og umiddelbart.
Brun og grå, middelmådighed, tilfreds, neutral, balance.

Den unge graffiti maler tog sin taske over skulderen og traskede hen ad Dæmningen op til Nørretorv og ud ad Nørrebrogade. Han kiggede på vejlenserne han mødte og så på deres farver, og glædede sig over rødhårede, tørreklæder, farverige converse og regnbuefarvede cykler. Den unge fyr smilede indvendig og glemte for en stund krige, kampe, fjendtligheder og radikalisering. Den unge fyr missede med øjnene, mod februar solens gule stref, som ramte Nørrebrogade. Han var glad for at kunne se venligheden i folkets farver i byens gader – Han var glad for, at kunne se farverne og deres betydning for ham...